MESSAGE IMPORTANT A NOS LOUERS

Je logies aanmelden en een erkenning of comfortclassificatie aanvragen
Je logies aanmelden en een erkenning of comfortclassificatie aanvragen

Je logies was vergund volgens het vorige logiesdecreet? Je hoeft voorlopig niets te doen. In de loop van 2017 zal Toerisme Vlaanderen je zelf contacteren om je vergunning om te zetten in een erkenning. Je krijgt twee jaar de tijd om hierover te beslissen. Bij de nieuwe erkenning krijg je ook een nieuw erkenningsteken. Het bijbehorende schildje toont de buitenwereld dat jouw logies voldoet aan de normen. Bij een bezoek ter plaatse zullen we voor hotels, B&B's, vakantiewoningen, campings en vakantieparken meteen een nieuwe berekening maken van de comfortclassificatie. In die tussentijd moet je logies natuurlijk wel blijven voldoen aan de uitbatingsvoorwaarden (zoals brandveiligheid).

Je logies was aangemeld volgens het vorige logiesdecreet? Je logies is automatisch aangemeld voor het huidige logiesdecreet. Je kan een erkenning (al dan niet met comfortclassificatie) krijgen volgens het huidige logiesdecreet. Heb je ondertussen jouw logies uitgebreid? Meld deze aanpassing dan via het uitbatersportaal.

Je logies is nog niet aangemeld? Meld je logies zo snel mogelijk aan. Je kan tegelijk ook een erkenning aanvragen. Voor hotels, B&B's, vakantiewoningen, campings en vakantieparken kan je een comfortclassificatie (sterren) aanvragen.

Je baat een hostel of vakantiecentrum (erkenning Toerisme voor Allen) uit? Jouw logies is automatisch aangemeld. In de loop van 2017 neemt Toerisme Vlaanderen contact met je op. Een hostel kan meteen die beschermde benaming aannemen. Een vakantiecentrum heeft drie jaar de tijd om te voldoen aan de bijkomende uitbatingsvoorwaarden van de benaming(en) die je eventueel wil gebruiken. Je erkenning Toerisme voor Allen loopt verder.